Skip to content

Ammunta

Piirin yhteiset ammuntatapahtumat löydät seuraavista linkeistä:

Tämä ammuntojen sivu sisältää Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry:n ja Pohjois-Savon Reserviläispiiri ry:n järjestämien ammuntojen ohjeet Kuopion sisäradalle ja Karjalan lennoston ulkoradoille Rissalassa.

Varsinainen ampumaohjelma on Kalenterissa. Voit yhdistää kalenterin omaan Google-kalenteriisi. Pääsääntöisesti sisäratakausi on lokakuu – huhtikuu ja ulkoratakausi toukokuu – syyskuuhu.

Piirien ammunnat tarjoavat nousujohteisen mahdollisuuden kehittää itseään urheiluampujana. Koulutamme laajaa reserviläisjoukkoja alkaen ammunnan alkeista, vuosien saatossa jopa SM-tason kilpaurheilijoiksi. Perustaitojen kartuttua avautuu haastavampia mahdollisuuksia, esim. Sovellettu Reserviläisammunta (SRA). Halukkaiden ja kykenevien taitoja jatkokehitetään mm. ammunnan johtajina, tuomareina, kilpailunjohtajina sekä ampumatoiminnan organisaattoreina. Reserviläisammunta on yhteisölaji, jossa jokainen tuo oman panoksensa jatkuvuuteen.


Yleistä

Liity jäseneksi. Sinulla tulee olla RUL, RES tai SAL -ampujanvakuutus. Perehdy huolellisesti ampumatoiminnan sääntöihin. Sääntövihkoja on saatavana ampumaradoilla. Muista että olet itse vastuussa kuulo- ja silmäsuojainten käytöstä. Jos sinulla on oma ase, ota hallussapito- tai rinnakkaislupa mukaasi.

Uudet ampujat vastaanotetaan koulutusvuoroilla. Uudeksi ampujaksi luetaan jokainen, joka ei ole käynyt Pohjois-Savon reserviläispiirien vuoroilla aktiivisesti viimeisen 3 vuoden aikana. Sovi ammunnan johtajan kanssa tulostasi koulutukseen viikkoa aikaisemmin sähköpostilla ulkorata ät kru.fi.

Käytä normaalia vapaa-ajan asua. Muista kirjata jokainen ampumakertasi ratapäiväkirjaan ja Rissalan radalla Lennoston käyttöilmoitukseen. Perehdy sääntöihin etukäteen ja huolellisesti, jotta et tee turhaa reissua.


Kuopion sisäampumarata

Ohjeita uusille sisärata-ampujille

Saavu paikalle puoli tuntia ennen vuoron alkua. Ilmoittaudu ammunnan johtajalle ja varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, jäsenyytesi ja vakuutuksen voimassaolo. Saat toimitsijoilta tarvittavan opastuksen. Ota rauhallisesti, ammunnassa ei ole mitään jännitettävää. Jos tunnet itsesi epävarmaksi, pyydä toimitsijoita opastamaan.

Reserviläisyhdistyksillä on lainattavia aseita. Älä ammu aseella, jonka käyttöön et ole saanut opastusta. Yhdistysten aseisiin ostat patruunat radalta varaa mukaan pikkurahaa. Huomaa että käyttämättä jääneet patruunat pitää jättää toimitsijoiden säilytettäväksi, jos sinulla ei ole sopivaa hallussapitolupaa.

Kilpailulajit

  • Koulutus: Uusien ampujien perehdyttäminen reserviläisten ampumatoimintaan. Valmentautumista, koeammuntoja ja harjoittelua.
  • Koulu: 30 laukausta koulutauluun (6 viiden laukauksen sarjaa). Pienoispistooli tai -revolveri. Säännöt
  • Kuvio: 30 ls kuviotauluun, taulut esillä laukausta varten 3 sekuntia ja poissa 7 sekuntia (6 viiden laukauksen sarjaa). Pienoispistooli tai -revolveri. Säännöt
  • Pika: 60 ls kuviotauluun, taulut esillä viittä laukausta varten 10, 8 ja 6 sekuntia (jokaista 4 viiden laukauksen sarjaa). Pienoispistooli. Säännöt
  • Koulu- kuvio- ja pika-ammunnat ovat pienoispistoolisarjakilpailun osakilpailuita.
  • MPK-cup: palvelusammunnan pistoolicupin osakilpailu. Kilpailukutsu (UUSI)

Lyijy- ja vaippaluodit ovat sallittuja, mutta magneettiin reagoivat kiellettyjä. Vaippaluoteja käytettäessä on kaikkien radalla olevien käytettävä silmäsuojaimia. Silmälasit eivät riitä puutteellisen iskunkeston takia.

Rissalan kivääri- ja pistooliradat

Ohjeita uusille ulkorata-ampujille

Magneettiin reagoivat ja ERVA-patruunat ovat kiellettyjä ja sääntöä valvotaan pistokokein.

Ampumarata on sotilasalueella, jossa liikkuminen on luvanvaraista. Uusien ampujien on anottava lupa etukäteen lomakkeella: https://goo.gl/forms/xz8jXgZqYEKulkulupasi uusitaan automaattisesti, jos olet käynyt edellisenä vuonna ratavuorolla. Lomakkeelta löydät kulkulupa-anomuksen päivitysajankohdat ja viimeisen ilmoittautumispäivän kyseiselle ammuntavuorolle. Sinun on vaadittaessa todistettava sotilaspoliisille henkilöllisyytesi. Saavu paikalle puoli tuntia ennen vuoron alkua. Jos et tunne reittiä, pyydä ajo-ohje. Ilmoittaudu ammunnan johtajalle ja varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, jäsenyytesi ja vakuutuksen voimassaolo. Ensimmäinen ratakäynti käytetään toimintaan tutustumiseen.

Reserviläisyhdistyksillä on lainattavia aseita. Älä ammu aseella, jonka käyttöön et ole saanut opastusta. Yhdistysten aseissa käytetään vain yhdistyksen myymiä patruunoita. Patruunoita ei myydä radalta pois vietäväksi. Yhdistysten aseet ja käytettävät patruunat tulee varata kaksi päivää ennen ampumakertaa sähköpostiosoitteesta ulkorata ät kru.fi. Ilmoita varauksen yhteydessä jäsenyhdistyksesi, ase/kaliiperi ja arvioitu patruunakulutus.

Kilpailulajit

Ohjeet ja kilpailukutsut